Kiletunnelid

Kiletunnelid
Kiletunnelid

Topgreen OÜ tootevalikusse kuuluvad erinevat tüüpi kiletunnelid. Kiletunnelid on saadaval laiustes 5,5 m, 6m, 6,5 m, 7m, 8m, 8,7 m, 9,6 m, 10,3 m ja 12,0 m. Kandvad kaared kiletunnelitel, 60 mm või 80 mm läbimõõduga tsingitud torud.

Kiletunnelite tüübid: Kiletunnel ehk kumera harjaga. Gothic ehk terava kasvuhoone harjaga ning vertikaalse küljega.

Kiletunnelid on saadaval lahtiste otstega ning saadaval ka otsaseinadega. Otsaseina kattematerjal EVA 0,18 mm kilest või polükarbonaadist. Kiletunneli saab tellida ka avaneva otsaseinaga. Saadaval ka kinnise otsaseinaga koos käidavate ustega.

Kiletunneli tuulutus: Kasvuhoone ventilatsioon taimekasvatuses on oluline faktor kasvuhoone tellimisel. Taimsete produktide kasvatamisel on õhu hulk kasvuhoones väga oluline. Pakume erinevaid ventilatsiooni variante antud kiletunnelitele ja kasvuhoonetele.

-Harjatuulutus – On saadaval alates 8 m laiustele kiletunnelitele. Harjatuulutus on terve hoone pikkuses mõlemalt poolt katuseharja. Tuulutusakende laius 1 – 1,5 m. Tuulutusüsteem koosneb veovõllist, reduktorist, hammaslattidest ja hammaslati kinnitustest. Tuulutsaknad on 100 % automatiseeritavad. Pakume ka lahendusi kliima automaatikale.

-Küljetuulutus – Küljetuulutus on saadaval enamikele kiletunnelitele ja kasvuhoonetele. Väiksematel kiletunnelitel on küljetuulutus terve hoone pikkuselt ja külje laiuselt. Küljetuulutust saab paigaldada mõlemale kasvuhoone küljele. Suurematel kiletunnelitel on küljetuulutus automaatne, väiksematel mitte. Väiksematel kiletunnelitel keritakse külg üles käsitisi, kasutades selleks vajalikke seadmeid (vintsid, trossid). Saadaval ka nn lahtiste külgedega kiletunnelid ehk kattematerjaliga on kaetud ainult kiletunneli katuse osa. Antud kiletunneleid saab ehitada üksteisega kokku ehk nn Multispan kiletunnelid.

Kiletunnelite eelised: Väiksemad kiletunnelid on kergesti paigaldatavad ning ka teisaldatavad, investeerimiskulud ja ülalpidamiskulud on madalad, talve saabudes kilet lihtne eemaldada, kattematerjal UV kindel.

Kiletunnelite kasutusala:

-Lõikelillede ja potitaimede kasvatus – lõikelilli ja potitaimi saab kasvatada kiletunnelites taimelaudadel ning pinnasel. Suuremate kiletunnelite puhul saab riputada ampleid ka kasvuhoone konstruktsioonile.

-Maasika, vaarika, mustika kasvatus – kasvatada saab pinnasel, taimelaudadel, kasvatusrennidel, kasvatuskonteinerites. Kastmissüsteemiks kasutada kas imb- või tilkkastmissüsteemi.

-Metsataimede, ilupõõsaste kasvatus: metsataimi ja ilupõõsaid saab kasvatada pinnasel või kasvatusraamides ja kassettides. Kastmissüsteemiks saab kasutada kas tilkkastmissüsteemi, sprinkler süsteemi või kastmisrampi. Kastmisrampi saab kasutada alates 9,6 m laiustel kiletunnelitel, siis avaneb võimalus kinnitada kastmisramp kiletunneli konstruktsioonile.

Saame oma klientidele pakkuda Turnkey projekti ehk võtmed kätte lahendust. Lisaks tunnelitele saame pakkuda kastmisüsteeme, külviseadmeid, saagi koristus seadmeid, küttesüsteemi, taimelaudu, kasvatuse kassette, raame ning ka kiletunneli ja tehniliste seadmete paigaldust ja hooldust.

 

dsc_3973